Pardoseala PVC pentru salile de sport


Salile de sport, fie ca vorbim de sali de basket sau de fotbal, sunt cu siguranta cele mai sensibile spatii, foarte usor putem sa le comparam cu spitalele. Analizand termenii igienici, o sala de sport este locul proprice inmultirii microbilor. Fie ca sunt adusi din afara ori o persoana este bolnava, sala de sport reprezinta un risc pentru sanatatea jucatorilor. Privind lucrurile din acest unghi, PVC-ul este alegerea optima pentru acoperirea pardoselei. Asa cum am explicat in articolul anterior, PVC-ul previne praful, murdaria si inmultirea microbilor.

Insa, jucatorii de obicei nu se gandesc la sanatate atunci cand intra in sala de sport, ci se gandesc la joc si la distractie. Din nou, pardoseala din PVC face fata cu succes acestor cerinte. Plastifiantii care ajuta la fabricarea PVC-ului pot fi manevrati astfel incat design-ul final sa fie adecvat unei sali de sport, capatand conditiile si regulile oricarui joc.


Spre deosebire de pardoseala din PVC potrivita caselor si apartementelor, PVC-ul pentru salile de sport sunt fabricate putin mai altfel. Contine acelasi strat de plastifianti topiti la temperatura inalta, de obicei 100% vinil, stratul intermediar contine fibre de sticla, iar stratul superior contine celule spumoase. Aceasta compozitie foarte elaborata si sigura din punct de vedere al igieniei si al protectiei, asigura PVC-ului o durata de viata de pana la 10 ani in condtii normale de uzura. De obicei, producatorii de pardoseli din PVC pentru sali de sport ofera cumparatorilor o garantie de sase ani.

Analizand toate beneficiile asigurata de PVC, multi proprietari considera acest tip de pardoseala alegerea optima. Cum si pretul este accesibil, amortizarea acestei investitii se va produce in scurt timp. Cu siguranta, pardoseala din PVC va capata din ce in ce mai multa popularitate, iar cele mai complicate jocuri se vor desfasura in termeni siguri in orice sala de sport, fie ca vorbim de cele apartinand scolilor sau facultatilor, fie ca vorbim de salile de sport detinute de proprietari.