Reamenajeaza orice pardoseala veche folosind betonul polimer


Pardoseala din beton polimer este folosita cu precadere in cazul realizarii unui nou pavaj pe o suprafata veche si deteriorata de beton intrucat este mult mai indulgenta cu bugetul detinatorului unei suprafete ce necesita renovare. Discutand despre suprafetele care se preteaza pardoselii din beton polimer mentionam terasele, garajele, piscinele, treptele, showroom-uri, chiar si peretii ori alte suprafete realizate din beton, atat noi cat si deteriorate. Daca inca va intrebati cum se obtine betonul polimer, noi vom incerca sa va oferim o explicatie cat mai schematica.
Dupa cum deducem si din nume, betonul polimer este obtinut prim amestecul unui polimer lichid cu un mix de ciment, fibre elastice, pigmenti si nisipuri atent selectionate. Ca in cazul unei retete culinare mai sofisticate, proportiile fiecarui ingredient in parte sunt bine stabilite, astfel incat materialul obtinut sa fie intins cu facilitate atat pe suprafetele orizontale cat si pe cele verticale. Asa cum am precizat si in articolul despre beton amprentant, fibrele elastice ce intra in componenta betonului previn fisurarea si chiar spargerea acestuia, datorate in mare parte factorilor de mediu. Betonul polimer poate fi la randul sau amprentat, intrucat este colorat in masa, are o grosime de 10-20 mm ce permite stantare, dar totodata prezinta o rezistenta chiar de doua ori mai mare decat cea a betonului clasic.


Pentru ca atat costul de aplicare cat si de intretinere este relativ scazut, pardoseala din beton polimer poate fi utilizata in orice zona, fie ca vorbim de zone expuse traficului intens, ori de zone cu o umiditate mai mare. Printr-o reaplicare a straturilor de protectie la un interval mai indelungat de timp, pardoseala din beton polimer nu doar va capata aspectul initial, dar totodata ii veti asigura longevitatea.
Cu aceasta tehnologie de acoperire a suprafetelor, nu doar veti scapa de grija banilor, dar totodata eforturile pe care trebuie sa le depuneti pentru ingrijire si reconditionare vor fi minime. Ca un mic bonus, amenajarea oricarei suprafete va capata un aspect ingrijit si chiar sofisticat daca veti avea in vedere alegerea unui model ori a unei culori potrivite.