Panze antiderapante pentru covoare


Cand eram mica aveam o pasiune pentru “patinatul pe covor”. Era un joc extrem de simplu. Tot necesarul consta intr-o pereche de sosete si o pereche de pungi transparente, din cele mai ieftine. Mi le puneam in picioare, cate una pe rand, si imi luam avant pe covorul persan din sufragerie. Degeaba imi spunea mama “Daca nu te potolesti, ai sa-ti spargi capul”. Era extrem de distractiv sa patinez cu pungile in picioare. Acum, aruncand o privire retrospectiva, imi dau seama ca am avut mare noroc si asta poate datorita faptului ca aveam un covor care acoperea perfect podeaua. Copiii inteleg greu cand vine vorba despre pericolele distractiilor lor intre patru pereti si asta fiindca, de cele mai multe ori, nu vor sa asculte. Este mult mai interesant sa faci lucrurile interzise. Tocmai de aceea, parintii ar trebui sa ia masuri de precautie. Un covor care aluneca nu este un pericol doar pentru copii, ci pentru oricine locuieste sau viziteaza locuinta. Alunecarea covorului poate culmina cu distrugerea obiectelor de mobilier, distrugerea obiectelor de decor si vatamarea persoanelor care se afla in incapere.

Panzele antiderapante pentru covoare sunt o inventie mai mult decat binevenita. Acestea se plaseaza sub covor astfel incat materialul textil din care acesta este realizat isi va pierde proprietatile care ii facilitau deplasarea prin camera in contact direct cu podeaua. Covorul nu va mai putea fi impins intr-o alta parte a camerei, ci va trebui deplasat manual, voit.


Panzele antiderapante sunt facute din poliestersuflon (PES), un material termorezistent de ultima generatie care isi pastreaza calitatie pe termen lung. Au o grosime aproximativa de 0,5 centimetri si pot fi plasate atat sub covoare, cat si sub diverse obiecte de mobilier, pentru a impiedica deplasarea involuntara a acestora.
In ceea ce priveste disponibilitatea pe piata a panzelor antiderapante, acestea pot fi gasite cu usurinta in magazinele de covoare, unde le puteti gasi in marimi prestabilite sau le puteti cumpara la metru, dar si pe website-uri, de unde le puteti comanda in functie de preferintele pentru culoare, marime, etc. Spre exemplu, IKEA are disponibile panze si folii antiderapante, de marimi asemanatoare – 65 x 125 cm – la un pret redus de 7,99 lei per produs.