Intretinerea si curatarea parchetului laminat - sfaturi utile


Parchetul laminat are frumusetea lemnului si ceramicii, de aceea este atat de cautat. Parchetul laminat, pe de alta parte este mai ieftin comparativ cu cel de lemn si poate fi montat, de obicei cu minimum de unelte si foarte simpu. Cu un email rezistent, trebuie sa urmati doar cativa pasi pentru a intretine parchetul, fara lacuire sau ceara.


Parchetul laminat are multiple avantaje, in comparatie cu alte materiale de parchet:
- Nu se decoloreaza
- Este extrem de usor de intretinut
- Este usor de montat
- Este mai rezistent la zgarieturi decat lemnul sau vinilinul.
- Este la moda si este rezistent la pete.
- Este disponibil intr-o gama variata de modele.
Parchetul laminat reflecta stilul casei tale printr-o gama variata de modele si imitand lemnul masiv.
Unii producatori ofera plinte si alte accesorii pentru parchet la un pret avantajos si asortate cu parchetul.
Curatarea
Niciun alt parchet nu este la fel de usor de intretinut ca si parchetul laminat. Pentru curatarea zilnica, aspirati parchetul sau maturati-l pentru a indeparta praful si mizeria. Nu folositi sapun, ceara, produse gospodaresti sau orice alte produse care nu sunt destinate curatarii parchetului laminat. Aceste produse pot lasa urme pe parchet sau pot atrage mai multe pete si praf.


Produsele de curatire recomandate, dar si produse preparate acasa sunt: otet, alcool sanitar si apa- in cantitati egale. 1/3 otet alb, 1/3 alcool sanitar si 1/3 apa si 3 capace detergent de vase.
Detergentii abrazivi pot zgaria sau deteriora suprafata parchetului laminat. Nu folositi niciodata ceara si nu aplicati lacuri pe parchetul laminat.
Uneori parchetul poate sa fie mai murdar decat de obicei. Poate fi patat cu ulei, vopsea sau marker permanent. Pentru a scapa de aceste pete foloseste alcool ce contine acetona si sterge petele.
Daca ai pe parchet pete de vin, sos de rosii sau sange, incearca sa le cureti cu apa calda mai intai. Daca nu ies, foloseste putin detergent de spalat geamurile. Nu uita sa stergi apa dupa ce ai terminat, apa poate sa distruga emailul parchetului.
Parchetul laminat ofera un design unic, simplitate la montare si intretinere usoara. Desi nu este indestructibil, este rezistent la trafic intens. Poate imita orice material de parchet si este disponibil intr-o multitudine de modele si culori. Pretul avantajos il face foarte cautat.